Úvod

Scenárista, dramaturg, copywriter, režisér

pátek 12. dubna 2013

Jak přežít plesovou sezónu


Plesová sezóna je tady! Můžete ji ignorovat a dál si válet šunky na kanapi – a nebo můžete vyrazit do víru společenského dění, tancovat, jíst a pít až do rána a v tombole nakonec vyhrát prasečí hlavu, čokoládovou kouli nebo sošku jelena. Hrůza? Víme, jak to přežít!

Tak už je to zase tady. Nastal čas narvat nohy do o číslo menších bot z dob, kdy vám ještě rostla noha, stoupnout si před skříň, rozhodit rukama a zařvat ,,Nemám nic na sebe“! A pak v improvizovaném  modelu  vyrazit na ples. Plesová sezóna je zdánlivě velká společenská pohoda, za vším tím pozlátkem se ale skrývá stres, finanční krachy, díry v rozpočtu, hádky a puchýře na nohách. Není však třeba upadat do panického kómatu, vrhat se z Nuselského mostu aniž by dole byla trampolína nebo se depresivně uchylovat k TV NOVA. Poradíme vám, jak prokličkovat všemi úskalími a plesovou sezónu nejen přežít, ale dokonce si ji i užít.

Škudli!
Prvním předpokladem k tomu, abyste si plesy užili, je zúčastnit se jich. Což je, proč se nepochválit, myšlenka dne. Účast na plese není laciná záležitost. Můžete se sice zúčastnit plesu coby úžasně vtipný konferenciér večera, člen big bandu, na který všichni řvou ,,Zahrajte nějakej pořádnej flák!“ nebo jako trhač lístků u vstupu, to jsou ale prestižní funkce určené jen pro ty vyvolené. Běžný smrtelník na ně nedosáhne a musí vysázet peníze na dřevo.
Náklady na účast na plese přitom mohou vyšplhat do pro bezdomovce astronomických částek. Oblečení, boty, šperky, vstupné, lístky do tomboly, taxík, šála z pštrosích per, rozbité sklenice, pobryndané šaty lidí okolo – v extrémním případě i páska na oko ke kostýmu piráta na maškarní bál, to všechno něco stojí. Proto škudlete. Jděte na brigádu, nechte si vyfotit do erotického časopisu nebo třeba udělejte něco tak drsného jako je chození se sběrem – to je fuk. Sežeňte si prachy. Bez nich to nepůjde, s nimi si to užijete.

Teplé prádlo chrání hřeje, kdo ho má ten pookřeje
Plesová sezóna je úžasné období. Těžko říct, koho napadlo organizovat plesy a bály v období, kdy se pouhý přechod z auta do sálu v plesových šatech a lodičkách (resp. saku a tenkých ,,kostelových“ kalhotách) podobá pokusu o dobytí Antarktidy, jisté je, že to byl úžasný nápad. Proto si v první řadě pořiďte teplé spodní prádlo. Dámy asi oteplovačky  pod večerní róbu nedostanou, ale takové teplé bombarďáky – to už je jiná. Pánové, pokud nechcete vypadat jako Michael Jackson, neberte si k tmavému oblečení bílé ponožky. Doma nechte i tričko s nápisem Iron Maiden. Ženy by si měly pořídit šaty jen s tak hlubokým výstřihem, kolik zvládne okolí. A  k večerním šatům se doporučuje nechat doma sněhule a vzít si lodičky. Pokud si nejste jistí, zda jste vhodně oblečeni, zkuste se na sebe podívat do zrcadla, ledasco vám odhalí!

Na plese se bavte
Když už na ples jdete a stojí vás to tolik úsilí, nekrčte se nesměle v koutku s džusem a arašidy v kapsičce a nestěžujte si, jak špatně hrají. Buďte pozitivní! Tančit se dá na všechno a málokdy budou hrát podle vás (po pravdě řečeno, úplně na to kašlou). Přišli jste se přece pobavit nebo ne? Tak vlítněte na plac jako tornádo a převeďte své nejlepší kreace. Pozor – na rozdíl od techno parties na plese tančíme v párech!  V pozdních nočních hodinách se sice můžete po tanečním parketu (nebo po dámách v okolí) plazit sólo, do té doby se ale chovejte jako slušný, lehce nametený občan. Nebojte se ani seznamovat s novými lidmi. Má to tu výhodu, že na rozdíl od vašich starých přátel se budou smát i u vašich stokrát omletých historek. Bavte se  i s konferenciérem (pokud jím sami nejste, to byste vypadali fakt divně), může se to hodit a snadno pak můžete zamachrovat a nechat si zahrát na přání.

Nachystejte si výmluvy
Tanec je jednou z hlavních náplní každého plesu. Proto se doma nadřete alespoň jeden tanec a ke zbývajícím si připravte výmluvy. Operativně pak můžete na námitky, že už čtvrté kolo tančíte polku bez otočky namítnout ,,Ale zase jsme nejrychlejší.“ Na fakt, že valčík tančíte se zpožděním, reagujte sebejistým ,,Přece se kvůli blbýmu Straussovi  nepřetrhnem.“ A když začnete tančit na čaču rumbu, tvařte se, jako že je vám to mambo. Pozornost na sebe strhnete několika rokenrolovými výkopy, zvlášť když přitom někoho naberete špicí do zadnice. Celé se to ještě znásobí, pokud to uděláte při mazurce. Do tanga se raději vůbec nepouštějte, většinou to končí potupným válením se po zemi, vlasy namočenými v guláši a vyhřezlými plotýnkami.

Tombola
Ples bez tomboly, to je jako soulož bez orgasmu nebo počítač bez monitoru. Ne, že byste si to neužili, ale něco tomu chybí. Určitě se tomboly zúčastněte.  Ano, ceny někdy bývají úděsné, ale lepší než drátem do oka. Být součástí hry je přece příjemná věc! Navíc čím horší cena, tím víc se u ní pobavíte. A uvidíte, že na stará kolena se vám bude líbit i ten kýčovitý porcelánový jelen s ohařem zakousnutým do šíje! V případě, že jsou ceny naopak absolutní bomba (zájezd na Bahamy, auto nebo reklamní dvoubarevná propiska) pak není o čem mluvit – účast v tombole je  povinná. Z tohoto důvodu také nikdy nedávejte se svými přáteli lístky do tomboly na jednu hromadu s tím, že se pak o výhru podělíte. Zájezd na Bahamy byste možná prodali a o zisk se rozdělili, jak se ale chcete napakovat na propisce?

Raut
Na lepších plesech je součástí večera raut. Konkurovat mu snad může jen tombola a nebo rychlý sex v zákulisí. Je třeba si uvědomit jednu věc. To, že je raut v ceně vstupenky, ještě neznamená, že se najíte. V okamžiku, kdy je stůl prohýbající se pod tunami jídla zpřístupněn, se k němu totiž navalí dav lidí a během pár minut ho doslova sežere. Zalezte si proto pod stůl ještě předtím, než ho cateringová společnost začne chystat. Až se všichni otylí jedlíci ke stolu navalí, můžete docela bez problémů posbírat všechno, co jim popadá od huby. Pro tuto příležitost si dopředu nachystejte talířek, vidličku a z domu si vezměte nějaké pečivo. Rohlíky totiž lidem na rozdíl od šunčičky od úst nepadají, ale bohužel se jen se drobí.

Poučte se
Anály zábavy.centrum. cz  skrývají pro plesového hosta nejeden zajímavý článek. Jak přežít alkohol se hodí téměř každému. Jak se stát hvězdou večera už jsme tu také radili. A pokud jste muž, který míří na ples za účelem nabrnknutí nové partnerky, určitě oceníte rady jak sbalit každou ženskou. Ať už zamíříte na myslivecký bál a domů si odtáhnete ještě se škubajícího kaňoura nebo navštívíte prestižní ples, kde vám zazpívá i Helenka Vondráčková, myslete na to, že tohle období je jen jednou za rok – a užijte si to ve velkém stylu.

Žádné komentáře:

Okomentovat